Šťavnatá ryba so šampiňónmi
pstruhy alebo iné ryby, môže byť aj mrazené filé, množstvo podľa potreby, 1 citrón, 2 PL oleja, soľ, provensálské korenie, viazanička petržlenovej vňate a estragónu, 300 g šampiňónov, trochu rasce, 2 strúčiky cesnaku, 0, 7 - 1 kg väčších nových zemiakov, bylinkové maslo
Ako na to:Ryby očistite, umyte, osušte a jemne posoľte. Citrón vyumývajte horúcou vodou a rozkrojte napoly. Šťavu z polovice citróna vytlačte, zmiešajte s olejom, provensálskym korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku a dobre potrite ryby zvonku i zvnútra. Čerstvé ryby marinujte aspoň 1 hodinu. Potom do každej vložte bylinky, filé posypte, a na každé dajte tenký plátok z pokrájanej druhej polovice citróna. Ryby dajte na kus dvojitého alobalu jemne potretého olejom, obložte plátkami očistených šampiňónov, potom okraje zdvihnite, aby vznikli misky a grilujte. Zemiaky vyumývajte kefkou, osušte, popicháme vidličkou, zabaľte každý osobitne do alobalu a pečte na rošte 45 - 50 min., priamo v pahrebe asi 30 min. Upečené zemiaky zvrchu mierne natrhnite alebo nakrojte a vložte do nich kúsok bylinkového masla.
Bylinkové maslo: Vymiešajte zmäknuté maslo, posekané bylinky a hustú kyslú pochúťkovú smotanu. Sformujte, schlaďte alebo zmrazte, potom krájajte na plátky.