Prekladané hydinové rezne

Potrebujeme:

600 g hydinového mäsa, 5 žemlí, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, soľ, čierne mleté korenie, 80 g hrášku, 1 PL petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, olej, vegetu

Ako na to:

Hydinové mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme a necháme postáť.
Žemle pokrájame na kocky, vložíme do misy a zalejeme vriacim mliekom. Pridáme rozšľahané vajcia, hrášok, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, osolíme a ochutíme.
Do vymastenej zapekacej misy rozložíme časť žemľovej zmesi, na ňu uložíme polovicu rezňov, rozvrstvíme zvyšok žemľovej zmesi, navrch zvyšok rezňov, pokvapkáme olejom a dáme upiecť.

31.01.2009

Podobné recepty