Zemiakový šalát
2 kg uvarených zemiakov, 1 zeler, 3 mrkvy, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, 5 sterilizovaných uhoriek, 1 cibuľu, 2 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžicu worchestru, 300 g majonézy, 300 g salámy Gothaj, 1 lyžičku soli a korenia, 2 dcl šťavy z uhoriek
Ako na to:Uvarené a ošupané zemiaky pretlačíme tlačítkom, alebo nakrájame na kocky. Zeler a mrkvu uvaríme a tiež nakrájame nadrobno. Ďalej nakrájame uhorky, cibuľu a gothaj.
Nakrájanú zeleninu, hrášok a gothaj premiešame so zemiakmi, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, worcester a majonézu. Pridáme šťavu z uhoriek a ľahko, ale dôkladne premiešame a prípadne dochutíme soľou alebo octom. Necháme rozležať do druhého dňa.
Potom servírujeme na mise, kde šalát dozdobíme zeleninou, petržlenom, šunkou, apod.