Zemiakový šalát so slaninou
1 kg zemiakov, 1 cibuľu, 4 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml vývaru zo slepačieho bujónu, 3 lyžice octu, 1 lyžičku horčice, soľ, korenie, 100 g hlávkového šalátu, 80 g nakrájanej slaniny
Ako na to:Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode. Zlejeme a sprudka schladíme pod studenou vodou. Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.
Zahrejeme vývar z bujónu. Ošúpanú cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme a pridáme do vývaru. Vývar nalejeme na zemiaky. Asi po 30 minútach zlejeme tekutinu, ktorá sa nevsiakla.
Na dresing ušľaháme 4 lyžice oleja s octom, horčicou, soľou a korením. Vmiešame do zemiakov.
Hlávkový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. V panvici necháme rozpustiť slaninu. Pridáme do šalátu a ešte raz všetko dôkladne premiešame.