Rybacie filety na mandliach so zemiakovým šalátom
4 filety z tresky (po 200 g), 3 PL hladkej múky, 1 vajce, 3 PL strúhanky, 1 hrnček mandľových lupienkov, 3 PL masla, , Šalát:, 10 v šupke uvarených zemiakov, 2 cibule, 2 dl mäsového vývaru, 4 PL vínneho octu, 6 PL oleja, 10 reďkoviek, ½ viazaničky petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Filety umyte, osušte, osoľte a okoreňte. (Mrazené zalejte mliekom a keď sa rozmrazia, osušte) Obaľte v múke, rozšľahanom vajci, strúhanke zmiešanej s mandľovými lupienkami. Pritlačte, aby vám počas vyprážania neodpadla. V panvici rozohrejte maslo s olejom a filety opečte z každej strany 4-5 min.
Podávajte so šalátom.
Šalát: Zemiaky ošúpte a pokrájajte na plátky. Pridajte pokrájanú cibuľu a zalejte vriacim vývarom. Pokvapkajte octom, 5 PL oleja, osoľte, okoreňte, zľahka zamiešajte a dajte na 30 min. odležať. Pred podávaním ozdobte plátkami reďkoviek a vňaťou.