Dusené kurča s estragónom
1 kurča, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 vetvičky estragónu môže byť aj sušený, 40 g masla, 2 lyžice posekanej šalotky, 125 ml červeného vína, 250 ml slepačieho bujónu, 4 lyžice kyslej smotany, 2 žĺtka, 1 lyžicu kremžskej horčice, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Umyté osušené kurča osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletým bielym korením.
Do brušnej dutiny vložíme estragón a v horúcom masle kurča zo všetkých strán opečieme. Pridáme šalotku a krátko podusíme. Podlejeme vínom a horúcim bujónom a prikryté dusíme asi 45 minút.
Udusené kurča vyberieme a odložíme do tepla.
Smotanu, žĺtka a horčicu dobre vymiešame a pridáme do výpeku. Omáčku už nevaríme, iba zohrejeme.
Kurča naporcujeme a podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi preliatymi omáčkou.