Zemiaková omeleta plnená kuracím mäsom
30 dkg zemiakov, 12 dkg hladkej múky, 3 dkg krupice, vajcia, 2 dkg masla, 10 dkg strúhanky, 2 dkg cibule, 30 dkg kuracieho mäsa, 5 dkg anglickej slaniny, čierne korenie mleté, soľ, olej, 1 kocku masoxu
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prelisujeme, osolíme, pridáme múku a krupicu. Vymiešame cesto v tvare valčeka, toto nakrájame na hrubšie plátky. Z plátkov urobíme placky, ktoré naplníme plnkou.
Plnka: Kuracie mäso podusíme na masle s cibuľkou domäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú anglickú slaninu, okoreníme, pridáme kocku masoxu a všetko zmiešame s dvomi vajíčkami. Naplnené placky dobre po okrajoch pritlačíme.
Obalíme ich vo vajci a strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji.