Grilované karbonátky

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 lyžičky soli, 1 lyžičku čierneho korenia, 4 žemle posypané sezamom

Ako na to:

Deň pred grilovaním mleté mäso premiešame so soľou a korením a túto mäsovú hmotu rozdelíme na 4 rovnako veľké porcie, ktoré vytvarujeme do karbonátiek.
Takto pripravené karbonátky prikryte mikroténovou fóliou a uložte do chladu.
Karbonátky grilujeme z každej strany ak chceme krvavé karbonátky 3 minúty, 4 minúty ak stredne prepečené karbonátky a 5 minút na prepečené karbonátky.
Žemle položíme na gril reznou stranou dole a 1 minútu ich prehrievame, kým nezískajú svetlo zlatú farbu. Podávame teplé.
Tip:
Bylinkové karbonátky: K mäsu pridáme 2 lyžičky čerstvých tymiánových lístkov alebo 1 lyžičku sušeného tymiánu, 1 prelisovaný strúčik cesnaku a 1 lyžičku posekanej cibule.
Korenené karbonátky: K mäsu pridáme 1 lyžičku tabaska, 1 lyžicu worchestru a 1 lyžičku krémovej dijónskej horčice.

07.12.2008

Podobné recepty