Tiramisu ako jednohubky
480 g okrúhlych piškót, 250 ml presso kávy, 4 ČL rumu, zopár kvapiek mandľovej arómy, 500 g syru Lučina, 4 PL preosiateho práškového cukru, 250 ml vyšľahanej šľahačky, 10 PL vaječného likéru, kakao na posypanie
Ako na to:Uvaríme silné presso, pridáme rum a pár kvapiek mandľovej arómy. Necháme vychladnúť.
Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešame. Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.
Postavíme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich pretočíme na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.
Po 12 hodinách ich husto posypeme kakaom cez sitko, do stredu každej tiramisky napichneme špáradlo a dáme do košíčkov.