Mäsové pokušenie s mozzarellou
4 plátky teľacieho mäsa, 125 g syru mozzarella, 1 strúčik cesnaku, 5 zelených olív, 60 g mandlí, 2 lyžice posekanej bazalky, 1 vajce, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu zelerovej vňate, 2 bobkové listy, 150 ml červeného vína, 450 g paradajok, mleté čierne korenie, soľ, olej
Ako na to:Plátky mäsa naklepeme, z oboch strán osolíme a okoreníme. K roztlačenému cesnaku pridáme nadrobno pokrájané olivy, olúpané posekané mandle, bazalku, na malé kocky pokrájanú mozzarellu, vajce a strúhanku. Všetko spolu dobre premiešame, osolíme a ochutíme korením.
Zmes natrieme na plátky mäsa, zrolujeme ich a previažeme niťou. Závitky na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, potom do výpeku pridáme bobkové listy, zelerovú vňať, víno a necháme asi 5 minút variť.
Nakoniec pridáme olúpané pokrájané paradajky a dusíme ešte 30 minút.