Čoko-bomba
1 balenie kakaa (100 g), 1/4 l mlieka, 1 balenie masla, 15 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 240 g piškót, 1 dcl vaječného koňaku alebo umu
Ako na to:V 1/4 l mlieka rozpustíme na platni celý balíček obyčajného kakaa a necháme mierne vychladnúť.
Do misy si dáme práškový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. Pridáme mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľaháme krém.
Do druhej, vyššej a väčšej misy vysypeme 2 balíčky piškót a pokvapkáme vaječným koňakom alebo rumom.
Potom do piškót vylejeme krém a dobre všetko premiešame. Zmes navrstvíme buď do tortovej formy alebo do nejakej misy (napr. do nerezovej rozšírenej misy, aby to po vyklopení malo pekný a zaujímavý tvar). Ak to dáme do misy, tak ju vyložíme alobalom, aby sa to dalo vyklopiť. Necháme odležať cca 1/2 dňa, najlepšie cez noc, na druhý deň vyklopíme a ozdobíme podľa fantázie.