Grécka dvojka
Marináda: gyros korenie, biele mleté korenie, soľ, červenú pálivú papriku, olej, bazalku, oregano, KL worcestrovej omáčky, PL horčice, hlavičku cesnaku
1 kg hrubšej krkovičky, 1/2 kg brav.pliecka, domácu slaninku, maslo, šampiňóny alebo hrýby
Krkovičku a bravčové pliecko umyjeme a necháme vcelku.
Marináda: Prísady na marinádu zmiešame dokopy, vymiešame a vložíme do nej mäso. Mäso necháme v marináde, aspoň 3 hodiny.
Keď je namarinované zvrchu narežeme do mäsa pásiky. Dovnútra pásikov dáme prelisovaný cesnak. Takto položíme mäso na pekáč, podlejeme a upečieme.
Do výpeku môžeme pridať zopár čerstvých hríbov alebo šampiňónov. Počas pečenia potierame mäso výpekom a výpek lejeme aj do pásikov.
Ku koncu pečenia mäso poprekladáme prerastanou slaninkou a polejeme roztopeným maslom. Takýmto spôsobom bude mäso mäkké a šťavnaté.