Ryba v smotanovej karí omáčke

Potrebujeme:

500 g morskej tresky, 2 šalotky, 1 ČL korenia na ryby, 2 PL hladkej múky, 2 PL oleja, 1/2 červenej čili papričky (možno nahradiť 1/4 ČL sušenej), 1 ČL sypkej zeleninovej koreniacej zmesi, 3 ČL korenia karí, 200 g mrazeného hrášku, za hrsť lístkov stopkového zeleru, 250 g smotany na varenie, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Filety z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájame na 2-centimetrové kocky.
V miske zmiešame múku s korením na ryby a rybie kocky v nej obalíme. Zvyšky múky pred smažením oklepeme.
Do hrnca dáme na rozpálený olej opražiť najemno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky ryby a restujeme, pokiaľ nezískajú jemný ružový nádych.
Čili papričku opatrne zbavíme semienok a nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme k rybám. Zalejeme trochou vody, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a karí korením.
Prisypeme hrášok a dusíme asi 4 minúty pod pokrievkou. Pridáme najemno nakrájané lístky zeleru a zalejeme smotanou. Necháme prejsť varom a po minúte odstavíme. Vhodnou prílohou je ryža.

06.11.2008

Podobné recepty