Arabský chlieb

Potrebujeme:

1 lyžicu droždia, 1 lyžicu cukru, 3 poháre vlažnej vody, 5 pohárov hladkej múky (1 kg), 1,5 lyžičky soli, 2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja

Ako na to:

Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).
Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme na placky s priemerom 15–20 cm. Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť. Chlieb pečieme pri maximálnej teplote.
Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom. Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť tzv. taštička.

06.11.2008

Podobné recepty