Plnené žemle
4 porcie
8 žemlí, 1 bravčovú alebo pečeňovú paštétu, 3 lyžice oleja, 2 vajcia, 1 cibuľu, majorán, horčicu, 200 ml smotany na šľahanie, mleté čierne korenie, soľ
Zo žemlí odkrojíme vrchnú časť a ich striedku vydlabeme, aj z odkrojených klobúkov.
Jedno vajce uvaríme natvrdo. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vydlabanú striedku a opražíme. Po vychladnutí do zmesi pridáme posekané uvarené vajce a paštétu. Dochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a horčicou. Pridáme jedno surové vajce a plnku dobre premiešame.
3. Vydlabané žemle naplníme pripravenou plnkou. Odkrojené klobúčiky na chvíľu ponoríme do slanej vody (pozor, aby sa nepremočili) a položíme ich na vrch naplnených žemlí. Pečivo pokropíme smotanou a v horúcej rúre upečieme do chrumkava.