Vafle so smotanou
200 g smotany na varenie, 125 g hladkej múky, 2 žĺtka , 50 g cukru, 1 ČL vanilínového cukru, 1 ČL citrónovej kôry, 1/2 ČL prášku do pečiva, štipku soli
Ako na to:Smotanu zmiešame so žĺtkom, s cukrom, vanilínovým cukrom a so štipkou soli dohladka. Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi. Vypracujeme husté cesto.
Rozohriaty vafľovač vymastíme margarínom alebo chuťovo neutrálnym olejom. Na jednu porciu nalejeme 2–3 PL cesta, zatvoríme vafľovač a upečieme do svetlohnedá.
Hotové vafle zostanú chrumkavé, ak ich necháme vychladnúť na kuchynskom rošte. Ak ich naukladáme na seba, zostanú mäkké.