Ostriež na bordeauxsky spôsob

Potrebujeme:

1 kg vypitvaného ostrieža, 2 cibule, 3 PL masla, 1 dl bieleho vína, 100 g konzervovaných kreviet, 2 dl španielskej omáčky, 50 g čerstvých šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 1 ČL soli

Ako na to:

Z očisteného, vypitvaného, umytého, osušeného morského ostrieža sa nakrájajte kusy, (asi 200 g na porciu), osoľte a okoreňte. Pripravené ostrieže vložte na pekáč, pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, 1 PL masla, podlejte červeným vínom a vložte do rúry piecť. Počas pečenia polievajte vlastnou šťavou.
Očistené šampiňóny nakrájajte na jemné rezance, osoľte, okoreňte a poduste na masle. Do teplej španielskej omáčky preceďte šťavu z pečenej ryby, pridajte dusené šampiňóny a krátko sa povarte. Na zvyšku masla zohrejte precedené krevety, ochuťte soľou a citrónovou šťavou. Pri podávaní porciu pečeného ostrieža polejte omáčkou a obložte krevetami. Ak prílohy sú vhodné rôzne upravené zemiaky, dusená ryža, ozdobte pltákom citróna.

TIP: Menšie kusy ostriežov môžete upravovať vcelku.

10.06.2006

Podobné recepty