Rozprávková torta
100 g polohrubej múky, 5 vajec, 100 g práškového cukru, ½ balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu vlažnej vody
Krém: džem, 500 ml šľahačkovej smotany, 550 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 150 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 lyžičiek želatíny, ovocie
Žĺtka, cukor, vodu a olej vymiešame do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech s mastným papierom a upečieme. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto natrieme džemom a zvinieme.
Zo 400 ml mlieka a pudingu uvaríme krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačku a vanilínový cukor.
Roládu pokrájame na tenké kolieska, poukladáme ich na dno a boky tortovej formy. Naplníme ju striedavo vrstvami krému a ľubovoľného ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády. Tortu dáme na 12 hodín do chladničky.