Pomarančové tortičky

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 ČL postrúhanej pomarančovej kôry, pomarančový džem, šľahačku a mesiačiky pomaranča na ozdobenie
Pomarančový rôsol: 400 ml 100 % pomarančového džúsu, 100 ml vody, 70 g kryštálového cukru, 2 ČL želatíny (navŕšené)

Ako na to:

Múku zmiešame s cukrom, pridáme studenú pokrájanú heru, žĺtok, pomarančovú kôru a vypracujeme hladké cesto.
Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme 2 hodiny odpočinúť.
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pokrájame, vyložíme dno a boky formy a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C.
Po miernom vychladnutí tortičky potrieme džemom, potom polejeme želatínou a necháme stuhnúť. Nakoniec ich ozdobíme šľahačkou a mesiačikmi pomaranča.
Pomarančový rôsol: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.
Potom ju v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme, ale už nevaríme. Pridáme džús, v ktorom sme rozpustili cukor, a keď začne želatína tuhnúť, nalejeme ju na tortičky.
Pomarančový džem môžeme nahradiť marhuľovým džemom, ktorý prevaríme s postrúhanou pomarančovou kôrou alebo presladenou pomarančovou kôrou – oranžátom.

30.11.2008

Podobné recepty