Steak z tuniaka s banánovo – jogurtovým šalátom

Potrebujeme:

4 steaky z tuniaka (po 140 g), 3 banány , 300 g kokteilových paradajok, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 PL bieleho vinného octu, kôra z 1 limetky , šťava z 1 citróna, 1 vňať kôpru, 1 petržlenová vňať, 2 PL olivového oleja, 2 PL mletej horčice, 2 PL karí korenia, 2 PL cukru, drvené čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Steaky okoreňte steaky drveným korením a limetkovou kôrou. Olúpte banány a nakrájajte ich na plátky, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou. Nakrájajte kokteilové paradajky na plátky a opatrne ich premiešajte s plátkami banánov.
Dressing pripravte tak, že zmiešajte jogurt s octom, kôprom, petržlenovou vňaťou, olejom a horčicou a ochuťte soľou, čiernym a karí korením a nakoniec oslaďte. Nalejte na banánový šalát a opatrne premiešajte.
Na teflonovej panvici mierne zohrejte olej, tak aby sa z nej nedymilo. Vložte steaky z tuniaka a smažte len z jednej strany asi 4 min. Dajte porcie ryby na tanier. Pridajte banánový šalát a ozdobte petržlenovou vňaťou.

31.05.2006

Podobné recepty