Zemiakové placky s patizónom

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 1 stredne veľký patizón, 200 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 100 ml minerálnej vody, 250 g nastrúhaného patizónu, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 ČL majoránu, olej na vyprážanie, 1 ČL soli alebo vegety

Ako na to:

Zemiaky postrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme múku, mlieko, vajcia, ošúpaný a postrúhaný patizón, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a soľ. Všetko spolu premiešame.
V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zmes rozotrieme do tvaru palacinky a pečieme z oboch strán.
Podávame so zeleninovými šalátmi podľa vlastnej chuti.

06.11.2008

Podobné recepty