Plnený patizón
1 väčší patizón, 1 lyžicu tuku na vymastenie misy, mäsový vývar
Plnka: 150 g bravčového mäsa, 100 g teľacieho mäsa, 100 g šampiňónov, 2 vajcia, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, 1 lyžicu nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 1 lyžicu masti, mleté čierne korenie, soľ
Patizón rozkrojíme a odstránime jadrovník. Osolíme, naplníme pripravenou plnkou, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme.
Plnka: Oba druhy mäsa nakrájame a pomelieme. Pridáme väčšiu časť nadrobno nakrájanej cibule a rozotrený cesnak.
V rozpálenej masti speníme zvyšok nakrájanej cibule, pridáme šampiňóny, ktoré sme nakrájali na plátky a udusíme domäkka. Udusené šampiňóny primiešame k mäsu, osolíme, okoreníme a ochutíme petržlenovou vňaťou.
Primiešame rozšľahané vajcia, strúhanku a všetko dobre premiešame.