Kiwi zákusok

Potrebujeme:

6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja , 150 ml mlieka , 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku
Krém: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 kyslé smotany, 6 lyžíc práškového cukru, 4 kiwi
Poleva: 1/2 l vody, 1 práškový džús s príchuťou kiwi, 1 balíček Zlatého klasu

Ako na to:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
Želatínová poleva: V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika.
Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.

06.01.2009

Podobné recepty