Vajíčková tlačenka

Potrebujeme:

1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica, 4 natvrdo uvarené vajcia, 200 g diétnej salámy, 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy, 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej), 300 ml zeleninového bujónu

Ako na to:

V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy.
Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majonézovej zmesi a dobre premiešame.
Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc. Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.

06.01.2009

Podobné recepty