Hrachová polievka s údeným kolenom

Potrebujeme:

250 g mrkvy, 2 veľké cibule, 250 g kalerábu, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu, 3 celé klinčeky, 1 údené koleno (asi 1/2 kg), 1 l vody, 500 ml svetlého piva, 250 g párkov, 1 ČL horčice zväzok petržlenovej vňate

Ako na to:

Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu s hrachom, pridáme koleno
a zalejeme vodou a pivom.
Pomaly uvedieme do varu a priebežne odstraňujeme zrazeninu z povrchu polievky. Hrniec prikryjeme a varíme, pokiaľ hrach aj mäso nezmäknú.
Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso oberieme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ho späť do polievky a pridáme párky nakrájané na kolieska. Necháme variť asi 4 minúty.
Na záver pridáme horčicu rozmiešanú s trochou polievky a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

13.11.2008

Podobné recepty