Špagety
600 g špagiet, 120 g slaninky pokrájanej na kocky, olivový olej, 6 žĺtkov, 150 g najemno postrúhaného parmezánu, soľ, čierne mleté korenie
Ako na to:V dostatočnom množstve vody uvaríme špagety. Slaninku pokrájame na čo najmenšie kocky a pri najnižšej teplote ich opekáme na teflónovej panvici.
Špagety uvarené zlejeme a ešte horúce ich v hrnci pri najnižšej teplote zmiešame s opečenými kockami slaninky a postrúhaným syrom.
Pôsobením tepla, horúcich kociek slaninky a rozpusteného syra špagety ešte zmäknú, preto ich radšej zlievame tvrdšie, aby nezostali mazľavé.
Žĺtky rozšľaháme s trochou soli. Hrniec so špagetami odstavíme, hneď primiešame rozšľahané žĺtks, ktoré sa vzhľadom na vysokú teplotu špagiet na nich akoby sa dovarili. Dochutíme soľou, korením a hneď podávame.