Pivové palacinky
Cesto na palacinky: 150 ml mlieka, 250 ml piva, 150 až 200 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať
Plnka: 80 g taveného syra, 100 g plátkov šunky, 100 g nakrájaného ochuteného ementálu
Cestíčko: 2 vajcia, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, polohrubú múku, olej na vyprážanie
Mlieko, pivo, vajce a hladkú múku vymiešame na hladké cesto. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z cesta na panvici potretej olejom pečieme palacinky, ktoré necháme vychladnúť.
Každú palacinku potrieme taveným syrom, pridáme šunku, syr a naplnenú preložíme napoly.
Celé vajcia rozšľaháme, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Prilejeme trochu mlieka a pridáme toľko múky, aby sme vypracovali hustejšie cestíčko.
Naplnené palacinky obalíme najskôr v polohrubej múke, potom v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán.