Srnčí guláš s pivom
1 kg srnčieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 4 väčšie cibule, mäsový vývar, 5 až 6 bobuliek borievky, 2 paradajky, 1 červenú papriku, mletú sladkú červenú papriku, 150 ml svetlého piva, 1 surový zemiak na zahustenie, sušený majorán, lístky čerstvého majoránu, mleté čierne korenie, olej, soľ
Ako na to:Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme v hrnci na oleji.
Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka. Podľa potreby prilievame vývar. Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu povaríme.
Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.