Zapekané filé s bylinkami
600 g mrazeného rybieho filé v kockách, 1 PL oleja
Bylinková zmes: 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 1 PL posekanej kôprovej vňate, 4 až 5 lístkov čerstvej bazalky, 1 plátok hriankového chleba bez kôrky, 50 g masla, 1 žĺtok, mleté čierne korenie, soľ
Omáčka: 100 ml smotany na varenie, mleté čierne korenie, soľ, 1,5 ČL svetlej zápražky
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom. Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme a odložíme do tepla.
Pripravíme si omáčku. Do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, korením a zahustíme zásmažkou. Premiešame a krátko povaríme.
Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 až 10 minút do vyhriatej rúry.
Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.