Drožďová polievka

Potrebujeme:

40 g masti, 40 g cibule, 40 g čerstvého droždia, 20 g hladkej múky, 1 ČL mletej červenej papriky, 1½ l vody, 50 g mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sterilizovaného hrášku, petržlenová vňať

Ako na to:

Masť rozpustite a speňte na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte droždie a za stáleho miešania opražte. Potom pridajte múku a znovu popražte, pridajte trochu mletej papriky, zalejte vodou. Pridajte umytú, očistenú a pokrájanú mrkvu, osoľte, okoreňte a varte dovtedy, kým zmäkne mrkva.
Do hotovej polievky dajte prehriaty scedený hrášok a pred podávaním posekanú petržlenovú vňať.

16.04.2007

Podobné recepty