Zapekané plnené zemiaky

Potrebujeme:

6 veľkých zemiakov, olivový olej na opekanie
Plnka: 1 strednú cibuľu, 150 ml hustej smotany, 200 g strúhaného eidamu, 100 g plátkov anglickej slaniny, 1 viazaničku pažítky, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL mletej rasce, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

V šupe domäkka uvarené zemiaky na jednej strane narežeme
a ešte zahorúca stlačíme, aby sa mierne roztvorili.
Medzitým si pripravíme plnku. Na oleji zľahka osmažíme cibuľu, ktorú potom zmiešame v miske so smotanou, s pretlačeným cesnakom, so soľou, s rascou a postrúhaným syrom. Ochutíme mletým čiernym korením a dobre premiešame.
Jednotlivé zemiaky naplníme do dutiny plnkou, posypeme syrom a prekryjeme plátkom slaniny. Naplnené zemiaky zapekáme asi 10 minút vo vyhriatej rúre. Ozdobíme posekanou pažítkou.

30.10.2008

Podobné recepty