Veterníky
6 dcl vody, soľ, 180 g oleja, 10 vajec
Plnka: 1 l mlieka, 2 ks Hery, 400 g cukru, 4 Zlaté klasy, ananásová príchuť
Do väčšej nádoby nalejeme 6 dcl vody, osolíme a pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Postupne po jednom vmiešame 10 vajec. Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes. Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec. Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime. Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Vymiešame heru, postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.