Kurča v horčicovej omáčke
1 naporcované kurča, 700 ml kuracieho vývaru, 1 viazaničku pažítky, 1 PL stredne pikantnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1/2 ČL mletej kurkumy, 150 g hustej kyslej smotany, 1-2 ČL maizeny, čierne mleté korenie, soľ, 100 g zaváraných uhoriek, cukor
Ako na to:Naporciované kurča umyjeme a asi 25 minút povaríme pri stredne vysokej teplote vo vývare.
Oba druhy horčice, kurkumu, hustú kyslú smotanu a maizenu dohladka vymiešame s pažítkou pokrájanou na kúsky hrubé približne 2 cm a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Uvarené kurča odstavíme, vývar zlejeme a odložíme.
Asi 400 ml vývaru dáme zovrieť a opatrne k nemu metličkou všľaháme horčicový krém. Krátko povaríme, dochutíme soľou, čiernym mletým korením a štipkou cukru.
Vychladnuté kúsky kurčaťa môžeme vykostiť a zbaviť kože. Jednotlivé porcie prelejeme horčicovou omáčkou a posypeme na kúsky pokrájanou sterilizovanou uhorkou.