Rybacia polievka
2 väčšie rybacie hlavy, rybie vnútornosti, cibuľa, bobkový list, čierne korenie, soľ , 4 mrkvy, 1 zeler, 4 petržleny, ½ kalerábu, olej, múka, červená mletá paprika, 1 kyslá smotana, šľahačka, citrón alebo ocot
Ako na to:Hlavy očistite, opláchnite, zalejte vodou, pridajte cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varte. Hotový vývar preceďte cez husté sito a mäso z hláv oberte. Nastrúhajte koreňovú zeleninu, orestujte ju na oleji a zaprášte múkou. Pridajte papriku a zalejte rybacím vývarom. Cibuľu nakrájajte nadrobno a spolu s vnútornosťami vložte do vývaru. Varte asi 10 minút. Smotanu zmiešajte so šľahačkou, podľa potreby pridajte hladkú múku a vývar zahustite. Dochuťte citrónovou šťavou alebo octom.