Rebarborový koláč s posýpkou
400 g očistenej rebarbory, 2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml), 2 vajcia, 2 PL oleja, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva
Posýpka: 50 g Hery, 80 g hrubej múky, 40 g práškového cukru
Rebarboru umyjeme,ošúpeme a nakrájame na kúsky. V mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.
Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé posypeme škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. cukrujeme".