Tradičná kapustnica

Potrebujeme:

700 g kyslej kapusty so šťavou, 500 g chudého bravčového mäsa, 250 g údeného mäsa, 2 cibule, bobkový list, 30 g sušených húb, 70 g sušených sliviek, 3 PL paradajkového pretlaku, 1 ks údenej klobásy, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Olúpanú cibuľu nakrájame. Do hrnca dáme kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list.
Umyté a osušené bravčové pokrájame na kúsky spolu s údeným mäsom.
Do hrnca s kapustou pridáme pokrájané mäsá a vopred namočené sušené huby. Prilejeme vodu, mierne osolíme a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varíme.
Keď je mäso uvarené, pridáme paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút.
Uvarenú kapustnicu zahustíme zápražkou, ktorú prevaríme. Na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.

31.01.2009

Podobné recepty