Paštéta z kuracej pečene

Potrebujeme:

500 g kuracích pečienok, 2 PL oleja, 1 cibuľu, 200 g masla, 100 g kyslých uhoriek, 100 g šľahačkovej smotany, 1 PL kapár, 1/2 ČL mletej červenej papriky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia , 1/2 ČL mletej rasce, 1 ČL paštétového korenia, soľ, 1 PL želatíny, 100 ml mlieka, tuk na vymastenie formy

Ako na to:

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kuraciu pečeň, 7 až 10 minút opekáme a necháme vychladnúť.
Želatínu zalejeme studeným mliekom, necháme napučať, a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pečeň a uhorky zomelieme na mäsovom mlynčeku.
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme papriku, korenie, rascu, paštétové korenie, soľ a premiešame. Potom pridáme kapary, zomletú pečeň, rozpustenú želatínu v mlieku, vyšľahanú smotanu a premiešame.
Masu nalejeme do pripravenej formy srnčí chrbát a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Hotovú paštétu vyklopíme a pokrájame na plátky.

13.11.2008

Podobné recepty