Najlepšia tenká pizza

Potrebujeme:

Cesto: 1/2 kg hladkej múky, 3 dcl vlažnej vody, 1 kocku droždia, štipku cukru, 2 lyžice oleja, 1 dcl piva (nemusí byť)
Náplň: kečup, šunku, paradajky, cibuľu, syr, oregano, olivy, plesňový syr, vajcia, klobásu, kukuricu, šampiňóny, slaninu

Ako na to:

Do misky vsypeme hladkú múku. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, ktoré zasypeme štipkou cukru. Nalejeme na múku, pridáme olej, prípadne pivo. Všetko zmiešame a vytvoríme tuhé cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hneď spracujeme.
Cesto vyvaľkáme na drevenej doske do tvaru plechu. Vyvaľkané cesto položíme na plech (nie vymastený) a okraje potlačíme. Aj zvyšné cesto, ktoré trčí z plechu môžeme pozatláčať, aby boli okraje hrubšie.
Cesto natrieme kečupom na hrubšiu vrstvu, poukladáme šunku, paradajky a ďalšie ingrediencie podľa svojej vlastnej chuti. Syr môžeme postrúhať navrch alebo nakrájať na plátky. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Upečieme do chrumkava.

22.02.2009

Podobné recepty