Koláč s hroznom
3 vajcia, 150 g práškového cukru, 100 g mäkkého tvarohu, 2 PL mlieka, 150 g hladkej múky, štipku kypriaceho prášku, tuk na vymazanie a strúhanku, na vysypanie formy
Krém: l 250 g mascarpone, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g jemného tučného tvarohu, 100 g kryštálového cukru
Na ozdobenie: 1-2 vrecúška bezfarebnej želatíny, 250-300 g hrozna bieleho i červeného
V miske vyšľaháme 3 žĺtka s práškovým cukrom, tvarohom a mliekom dopenista. Pridávame múku s kypriacim práškom, až pokiaľ nevznikne hladká zmes.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do pripravenej zmesi.
Cesto nalejeme do koláčovej formy. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút dozlatista.
Upečený koláč vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone, tvarohu, vanilínového a kryštálového cukru.
Všetko spolu vymiešame a zmes rozotrieme po povrchu vychladnutého koláča. Bobuľky hrozna otrháme zo stoniek, opláchneme a necháme osušiť. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Do plnky na koláči vtlačíme bobuľky hrozna, zalejeme ich želatínou a necháme stuhnúť.