Zapekané tvarohové palacinky
4 vajcia, trošku soli, 1 l mlieka, 400 g hladkej múky, maslo na vyprážanie
Plnka: 50 g hrozienok, 3 PL rumu, 2 vajcia, 1 jablko, 40 g mäkkého masla, 70 g cukru, citrónovú kôru z 1 citróna, 350 g tvarohu Poleva: 1 vajce, 1/8 l mlieka, 1 PL cukru, 1 vanilínový cukor, 3 PL práškového cukru, maslo na vymastenie tortovej formy alebo zapekacej misy
Plnka: Hrozienka opláchneme pod tečúcou vodou a zalejeme ich rumom. Žĺtka vymiešame s maslom a citrónovou kôrou. Pridáme tvaroh, hrozienka a nahrubo postrúhané jablko. Nakoniec primiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh.
Z vajec, múky, mlieka a zo soli vyšľaháme hladké cesto, na masle upražíme tenké palacinky, naplníme ich, prerežeme na polovicu a obložíme nimi maslom vymastenú formu.
Poukladáme ich šikmo–rezom nahor a zalejeme polevou. Pripravíme ju z vajca, mlieka, cukru, vanilínového a práškového cukru.
Poliate palacinky zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.