Marcipánové pusinky

Potrebujeme:

250 g marcipánu, 75 g práškového cukru, 1 bielok , 30 g hladkej múky, 40 g mletých mandlí, 20 g lieskových orieškov, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL šľahačkovej smotany, 50 g čokoládovej polevy, zlaté cukrové perličky

Ako na to:

Lieskové oriešky nasekáme. Nasucho ich opražíme na panvici, pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať.
Do panvice vlejeme smotanu, podľa potreby trochu vody a vymiešame jednoliatu zmes. Natrieme ju na vymastený plech a necháme stuhnúť. Stuhnutú zmes potom nasekáme nadrobno.
V mise zmiešame postrúhaný marcipán, práškový cukor, múku, mandle, bielok a nasekanú orieškovú zmes. Suroviny spracujeme na hladké cesto.
Z cesta vytvarujeme malé guľky, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C, pečieme 12 až 15 minút.
Čokoládovú polevu roztopíme, naplníme do mikroténového vrecka a odstrihneme z neho rožtek. Polevou ozdobíme upečené pusinky a do stredu každej dáme cukrovú perličku. Necháme stuhnúť.

13.11.2008

Podobné recepty