Parížsky šľahačkový zákusok
Cesto: 4 žĺtka, 300 g práškového cukru, 150 ml vody, 150 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 4 bielka
Krém: 4 šľahačky, 3 čokolády, ríbezľový džem na potretie, kakao na posypanie
Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom, a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.