Raviolli s rybacou plnkou
Cesto: 300 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ
Plnka: 300 g rybacích filiet napr. tresky, 2 PL citrónovej šťavy, 1 cibuľu, 1 PL masla, 1 ČL nasekaného tymianu, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Omáčka: 200 ml rybacieho vývaru, 50 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2 ČL hladkej múky.
Múku, vajcia a soľ spracujeme na vláčne cesto, ktoré necháme 20 minút odpočívať.
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na horúcom masle, pridáme tymian a všetko opečieme dosklovita. Rybu nasekáme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Cesto dôkladne rozvaľkáme, pokrájame na dlhé široké pásiky, ktoré poukladáme na pomúčenú dosku a nakrájame na 10 x 10 cm veľké štvorce. Čajovou lyžičkou kladieme na štvorce rybaciu plnku, prehneme ich do tvaru trojuholníka a okraje dobre stlačíme. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty.
Na omáčku očistíme a najemno nasekáme cibuľu. V malom hrnci zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a jemne posypeme múkou. Prilejeme víno, rybací vývar a varíme 5 minút. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Raviolli scedíme a podávame s omáčkou.