Žemle plnené tvarohom

Potrebujeme:

žemle (menšie), 2 dcl mlieka, celé vajce, 30 g práškového cukru, 20 g masla, vanilkový cukor na posypanie
Plnka: citrónovú kôru, 500 g mäkkého tvarohu, vanilkový cukor, 70 g práškového cukru, hrozienka, žĺtka

Ako na to:

Zo žemlí odkrojíme vrchy a pomocou malej lyžičky vyberieme z nich striedku. Do mlieka pridáme vajce, cukor, rozpustené maslo.
Všetko spolu dobre zmiešame a v tom namáčame spodok žemlí. Dáme ich na vymastený pekáč, naplníme tvarohovou plnkou, prikryjeme navlhčenými vrchmi.
Pekáč prikryjeme a v rúre pečieme asi 25-30 minút. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.

Plnka: tvaroh rozmiešame so žĺtkami, horozienkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým a práškovým cukrom.

18.11.2008

Podobné recepty