Pizza cesto
1 kg hladkej múky, 1 dcl kvalitného oleja, 1 vajce, 1 lyžicu práškového cukru, 20 g droždia, 1 lyžicu soli, 1/2 l vody, 1 štipku oregana, 1 štipku bazalky
Ako na to:Všetky ingrediencie spracujeme na cesto (najlepšie v mise cca 15-20 minút). Potom ho vyberieme necháme cca 5 minút odpočinúť. Následne vytvoríme 6 bochníkov.
Položíme na podložku v dostatočnej vzdialenosti od seba a necháme kysnúť asi 40 minút, kým sa bochníky 1x nezväčšia.
Na polohrubou múkou vysypanej podložke vytvarujeme prekladaním rukou a súčasným naťahovaním okrúhly tvar korpusu. Pečieme dozlata cca pri 200 stupňoch 10-15 minút.
Ak je cesto riedke, zahustíme ho múkou. Ak urobíme cesto husté, len veľmi ťažko ho budeme riediť. Ako základ použijeme parené drvené paradajky. Potom ukladáme syry, šunku atď.