Kuracia polievka

Potrebujeme:

30 g masla, 60 g mladého póru, 30 g zeleru, 20 g hladkej múky, 1,2 l hydinového vývaru z drobov, 125 g sladkej smotany , 60 g sterilizovaného hrášku, 100 g vareného kuracieho mäsa, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, ale nesmie zhnednúť.
Očistený pór pokrájame na kolieska, zeler na kocky, krátko podusíme na masle a zaprášime múkou.
Zeleninu zalejeme studeným kuracím vývarom, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.
Približne pol hodiny varíme na miernom ohni, potom prilejeme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Hotovú polievku precedíme cez sitko, pridáme hrášok a na kúsky pokrájané kuracie mäso.

13.11.2008

Podobné recepty