Kuracie rezne
4 kuracie rezne (môžete použiť aj kuracie stehná), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice worchestrovej omáčky, 1 cibuľu, 1 konzervu šampiňónov, 500 ml slepačieho vývaru, 10 dkg strúhaného tvrdého syra, provensálske korenie, škrob
Ako na to:Kuracie stehná naložíme aspoň na 1 hodinu do marinády zo zmesi kečupu, sójovej omáčky a worchesteru.
Po marinovaní ich uložíme na pekáč alebo ohňovzdornú misu. Podlejeme bujónom, pridáme nakrájané šampiňóny, cibuľku nakrájanú najemno a posypeme provensálskym korením. Dáme do rúry vyhriatej na 225 stupňov.
Pečieme dozlata a 10 minút pred dopečením mäso posypeme stúhaným syrom. Po upečení mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme trochu škrobu na zahustenie a ešte na 5 minút dáme prehriať do rúry.