Viedenské veľkonočné kurča s plnkou
1 chladené kurča, 60 g masla, 1 stredne veľkú cibuľu, 1 bujón, 1 štipku soli
Plnka: 150 g kuracích pečienok, 60 g masla, 2 stredne veľké cibule, 3 vajcia, 10 dkg strúhanky, 2 PL nízkotučného jogurtu, 1 KL korenia harmónie chuti, 1 KL nasekanej petržlenovej vňate
Umyté a usušené kurča osolíme a naplníme plnkou. Kurča zašijeme, vložíme na časť masla a časťou masla polejeme povrch kurčaťa.
Pečieme 10-15 minút.
Potom pod kurča pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou s rozpusteným masoxom a za občasného polievania vypečenou šťavou. Kura pečieme do mäkka.
Kurča naporciujeme a pri podávaní polejeme vypečenou šťavou.
PLNKA:
Na rozpustenom masle speníme drobne nakrájanú cibuľku, pridáme na drobno nakrájané vnútornosti resp. pečienku, ktorú vopred smažíme 5-10 minút podľa druhu pečienky. Vychladnutú pečienku nadrobno nasekáme, pridáme strúhanku, žĺtky, jogurt, lyžicu sekanej petržlenovej vňate, dochutíme korením harmónia chuti.
Všetko dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh
z vaječných bielkov