Zapeké zemiaky s morčacím mäsom
80 dkg zemiakov, olej, soľ, mleté biele korenie, korenie harmónia chuti, rascu, 50 dkg morčacích pŕs, 2 dcl sladkej smotany, sladkú a štipľavú červenú papriku, 5 dkg masla, 10 dkg syru Niva
Ako na to:Zemiaky očistíme, umyjeme, ozdobným nožom nakrájame na tenké plátky, na rozohriatom oleji postupne opečieme, osolíme, okoreníme, posypeme korením a rascou.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji.
Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu zemiakov, obložíme mäsom a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou rozšľahanou s mletou sladkou aj pálivou červenou paprikou. Obložíme plátkami masla, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 40 minút.
Potom odkryjeme, posypeme postrúhaným syrom Niva a krátko zapečieme.