Cesnakové morčacie stehno
1 kg vrchného morčacieho stehna, 15 dkg údenej slaniny, soľ, mleté biele korenie, 2 dcl sladkej smotany, 2 strúčiky cesnaku
Dusená zelenina: 2 cibule, 7 dkg údenej slaniny, 3 mrkvy, 50 dkg kelu, soľ, mleté biele korenie, 1 PL vegety, 2 dcl zeleninový bujón
Mäso umyjeme, vykostíme, osolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny. Uložíme do pekáča, zaleje 4 dcl vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút.
Potom odkryjeme, z mäsa vyberieme slaninu, polejeme smotanou rozšľahanou so soľou a pretlačeným cesnakom, vložíme späť do rúry a upečieme dochrumkava. Počas pečenia polievame šťavou.
Príprava zeleniny: Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, kel zbavíme hlúbov a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu, zeleninu, opražíme, osolíme, okoreníme, zalejeme bujónom, prikryjeme a 30 minút dusíme.